MIT Subsidie aanvragen? TechForce Innovations verhoogt uw kansen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een specifieke subsidie voor kleine en middelgrote ondernemingen die willen samenwerken in innovatieprojecten. Het gaat om de Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren, ofwel de MIT subsidie.

   Voor elke ontwikkelingsfase
   Vrijblijvend adviesgesprek
   No cure, no pay
Neem contact op

Wat is de MIT subsidie?

De MIT stimuleert innovatie bij kleine en middelgrote ondernemingen (mkb’s) over de regionale grenzen heen. Daarnaast stimuleert het MIT het mkb om bij te dragen aan de kennis- en innovatieagenda’s van de Missies voor de Toekomst, voor een klimaatbestendig, waterrobuust, duurzaam, gezond en veilig Nederland. Projecten in de aanvraag moeten concreet gaan over een bepaald thema. De actuele thema’s zijn:

  • Thema Energietransitie en Duurzaamheid
  • Thema Gezondheid en Zorg
  • Thema Landbouw Water Voedsel
  • Thema Veiligheid
  • Thema Sleuteltechnologiën
  • Maatschappelijk verdienvermogen

De MIT bestaat uit verschillende instrumenten, waarvan de volgende drie het meest populair zijn voor het mkb:

  • R&D samenwerkingsprojecten (gericht op ontwikkeling/vernieuwing van producten, diensten en productieprocessen)

Hiernaast is er binnen de subsidie ook nog ruimte voor TKI-Netwerkactiviteiten en TKI-Innovatiemakelaars.

Regionale budgetten

De MIT wordt in samenwerking met de provincies gefinancierd en uitgevoerd. Een aanvraag wordt gebruikelijk bij één van de provincies ingediend. Een aanvraag die sterk regio-overschrijdend is, kan worden ingediend bij het nationale loket. De budgetten, openstellingen en thematiek verschillen sterk per regio.

De regeling voor Haalbaarheidsstudies werkt op basis van First Come First Served en wordt meestal snel overtekend. In de afgelopen jaren was dit binnen 1 dag al het geval.

TechForce Innovations kent deze regeling en haar nuances. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over de slagingskans en of het zinvol is om een aanvraag voor te bereiden.

Neem contact op

Een partnerschap met TechForce

TechForce Innovations verzorgt als subsidieconsulent het gehele proces, van aanvraag tot afronding. Hiervoor hebben wij een formele machtiging nodig. Zo kunnen wij u volledig van dienst zijn:

  • Het aangaan van projecten en het verzorgen van de aanvraag voor de MIT subsidie. Wij voorzien de aanvraag van een krachtige en correcte onderbouwing. Zo is de kans op succes vele malen groter.
  • Ondersteuning bij de opzet van een goede en overzichtelijke administratie.
  • Het onderhouden van volledige communicatie met het RVO.

Ons totaalpakket aan diensten stelt bedrijven in staat optimaal gebruik te maken van de toegekende subsidies. U krijgt meer tijd en ruimte om het beste uit een innovatieproject te halen. Meer weten over onze werkwijze of over hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Over TechForce Innovations 

Sinds de oprichting in 1987 hebben we ons gespecialiseerd in het geven van innovatieadvies op financieel gebied voor technische ondernemingen binnen uiteenlopende sectoren. Nagenoeg elk bedrijf kan bij ons terecht. Van jonge startups tot grote multinationals. Wij gaan samenwerkingen aan voor de lange termijn. We geloven dat dit dé manier is om continuïteit te waarborgen en de subsidieaanvragen tot een blijvend succes te maken. Ook houden we zo goed zicht op overige subsidiemogelijkheden – naast de WBSO – die voor uw bedrijf interessant en haalbaar kunnen zijn. Deze actieve, betrokken en standvastige samenwerking is voor ons de sleutel tot succes.

123movies
embed map in gmail

Contact

Graag maken wij kennis met u. Vul het onderstaande formulier in en een van onze WBSO specialisten neemt contact met u op.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact met ons op:

Email: info@techforce.nl
Telefoon: 035 622 96 60