Skip to main content

Het eiland Gn. Fuvahmulah is een van de meest zuidelijke eilanden van de Malediven. Het is een enkel rif eiland, gevormd op een verhoogd oceanisch atol en is het derde grootste eiland in de Maldiven. Deze zeldzame combinatie betekent dat Fuvahmulah uniek is in de Maldiven en een breed scala aan habitats ondersteunt, waaronder tropische bossen en wetlands, zoetwatermeren, grote gebieden met goed begroeide moerassen met vruchtbare gronden en zandstranden met koraal. De kust van Fuvahmulah wordt niet beschermd door een grote kustrif waar de binnenkomende golven breken. Als gevolg hiervan wordt de kust van Fuvahmulah zwaar blootgesteld aan zware golven en ondervindt ernstige erosie- en overstromingsproblemen, wat nog verder versterkt wordt door de zeespiegelstijging.

Het project beoogt oplossingen te introduceren om te zorgen voor een sterk verbeterde kustbescherming van Fuvahmulah. Het consortium richt zich op locaties waar de urgentie het grootst is en waar relatief beperkte maatregelen een aanzienlijke impact kunnen hebben op de lokale bescherming tegen overstromingen als gevolg van zeespiegelstijging en de aanhoudende erosie.

TechForce heeft met succes subsidie aangevraagd onder de Nederlandse ORIO-regeling voor de financiering van dit project (100% in de ontwikkelingsfase en 50% in de implementatiefase). Daarnaast is TechForce verantwoordelijk voor projectstructurering en -ontwikkeling; schrijven en indienen van gedetailleerde projectplannen; communicatie met projectdonor; ontwikkeling van een financieringsplan (inclusief aanvaardbare financieringsopties voor de volgende fasen van het project); het uitvoeren van financiƫle analyses van het project.

Terug naar de vorige pagina