Skip to main content

Het eiland Bhola, gelegen in de delta van de Megnha rivier in Zuid-Bangladesh, is het grootste eiland in Bangladesh en heeft meer dan 1,6 miljoen inwoners. De grootste uitdaging is Bhola is de ernstige riviererosie, die leidt tot een jaarlijks verlies van 500-1000 hectare land, inclusief woningen en levensonderhoud van vele gezinnen, en verlies van bijbehorende infrastructuur voor waterbeheer. Daaropvolgende effecten zijn regelmatige overstromingen, overstroming en verzilting.

Dit project heeft tot doel de waterveiligheid voor de Bhola-gemeenschap aanzienlijk te verbeteren door de beschermingsinfrastructuur voor waterbeheer te verbeteren. De projectpartners werken aan de ontwikkeling van een ontwerp voor de bouw en implementatie van een rehabilitatie-infrastructuur voor waterbeheer voor Bhola. De totale investering hiervoor bedraagt ongeveer EUR 50 miljoen.

TechForce heeft met succes subsidie aangevraagd onder de Nederlandse ORIO-regeling voor de financiering van dit project (100% in de ontwikkelingsfase en 50% in de implementatiefase). Daarnaast assisteren we bij de algemene projectco├Ârdinatie tussen projectpartners, financiers en lokale stakeholders.

Terug naar de vorige pagina