Skip to main content

De landbouwsector in het noordwesten van Zuid-Afrika lijdt aan vervuild water door overmatige mijnbouw. Vooral pluimveehouders worden getroffen door de vervuilde watervoorraden, wat ernstige gezondheids-, milieu- en sociaal-economische problemen veroorzaakt.

Dit project is gericht op het demonstreren van een complete oplossing voor een kostenefficiĆ«nt, eenvoudig te installeren (plug and play) waterfiltratiesysteem dat in staat is om biologische en chemische verontreinigingen effectief te filteren in afvalwater met behoud van voldoende essentiĆ«le mineralen. Door gebruik te maken van het waterfiltratiesysteem krijgen boeren toegang tot schoon water dat kan worden gebruikt voor pluimvee. Het project wordt uitgevoerd door Broadfield Security Services Holland (BSS), NRO Fusion en Alterra – Wageningen UR.

TechForce heeft in het gehele proces voorafgaand aan de aanvraag geassisteerd door te adviseren bij het ontwikkelen van het projectidee, het schrijven van het projectvoorstel en het indienen van de aanvraag onder het Partners voor Water-programma. TechForce is verantwoordelijk voor de projectadministratie en rapportage aan de Nederlandse overheid over de voortgang en resultaten van het project.

Terug naar de vorige pagina