Skip to main content

In Rwanda staat de suikerindustrie voor een groot aantal uitdagingen. Er is een tekort aan geschikt land beschikbaar voor het verbouwen van suikerriet. Bovendien worden de opbrengsten beperkt door ernstige overstromingen van de Nyaborongo-rivier en de stagnatie van het water op het bestaande land, waardoor Rwanda gedwongen wordt veel van haar suiker te importeren en de consumenten geconfronteerd worden met volatiele prijzen. Met een groeiende bevolking en stijgende consumentenuitgaven, zowel in eigen land als op regionaal niveau, riskeert Rwanda een cruciale kans te missen om een ​​lokale industrie met een groot potentieel te laten groeien.

TechForce is projectleider van dit publiek-private partnerschap en verantwoordelijk voor het algemene project management van deze publiek-private samenwerking, die verder bestaat uit Kabuye Sugar Works, Royal HaskoningDHV, Milan Innovincy, Karisimbi Business Partners, Wageningen University (Department of Environmental Sciences), Center voor Development Innovation (CDI) en het Rwandese ministerie van Landbouw. Het project wordt gefinancierd door de Nederlandse Faciliteit voor Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) en door Kabuye Sugar Works.

Het PPP ontwikkelt en implementeert interventiestrategieën op het gebied van waterbeheer, precisielandbouw, capaciteitsontwikkeling en de organisatie van kleinschalige boeren. Dit project won de prijs voor ‘Beste publiek-private partnerschapsprijs 2014’, gepresenteerd door The Partnership Verkiezing, een initiatief van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO en sociale onderneming The Punchy Pack.