Skip to main content

Het snel en betrouwbaar bezorgen van medicijnen, eten, water en andere hulpgoederen in door (natuur)rampen getroffen gebieden is veelal onmogelijk. De infrastructuur is na een ramp vaak zwaar beschadigd, waardoor het overbruggen van de zgn. “last mile” een grote uitdaging is bij de humanitaire hulpverlening. Gelukkig is er met inzet van moderne technologie een oplossing.

De Stichting Wings for Aid zet zich in om oplossingen te introduceren die het mogelijk maken om sneller mensen in nood van hulpgoederen te voorzien. Tezamen met een consortium, onder andere bestaande uit  ontwerpbureau VanBerlo en TU Delft, wordt een onbemand en efficiënt cargo vliegtuigje ontwikkeld dat in staat is hulpgoederen in moeilijk bereikbare gebieden te bereiken. Vanuit de lucht worden op precieze locaties gecontroleerd hulpgoederen gedropt. Naast de cargo drone zelf, wordt er in het project aan verschillende andere innovatieve oplossingen gewerkt, zoals een anti-collision auto-pilot en volledig biologisch afbreekbare dozen die in staat zijn gecontroleerd te vallen (zonder parachute) en krachten van de landing te weerstaan.

TechForce maakt al sinds 2015 onderdeel uit van het Wings for Aid consortium en vraagt subsidies aan voor de totale development roadmap. Daarnaast ondersteunt TechForce in de business propositie en rapporteert namens het consortium aan de projectfinanciers, voornamelijk de Ministeries van Defensie en Economische Zaken (Kansen voor West).

www.wingsforaid.org

Nieuwsgierig?
Lees hier het artikel van het Wereldvoedselprogramma over de missie in de Dominicaanse Republiek:
https://innovation.wfp.org/project/uavs-cargo-delivery
De eerste testvlucht kunt u hier zien:
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6418950053460795392

Terug naar de vorige pagina
admin

Author admin

More posts by admin