WBSO-subsidie aanvragen? TechForce Innovations verzorgt het gehele proces

Houdt uw bedrijf zich bezig met innovatie van producten, productieprocessen of software? Dan is de kans groot dat u door de WBSO-regeling financieel kan worden ondersteund. TechForce Innovations verzorgt voor u het gehele traject, vanaf de aanvraag tot en met de afronding.

   Voor elke ontwikkelingsfase
   Vrijblijvend adviesgesprek
   No cure, no pay
Neem contact op

Wat is de WBSO-subsidie? 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert innovatieprojecten met een fiscaal voordeel, de zogenoemde S&O-afdrachtsvermindering. Deze regeling wordt de WBSO genoemd, wat staat voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk Bedrijven in alle sectoren kunnen gebruik maken van deze verlaging van de kosten voor hun technische ontwikkelingen. De WBSO-subsidie biedt ondersteuning voor twee projectcategorieën:

  • Ontwikkeling: onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden gericht op de totstandkoming van, voor de aanvrager, technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, productieprocessen of programmatuur. 
  • Technisch-wetenschappelijk onderzoek: experimenteel en verklarend onderzoek gericht op het verwerven van nieuwe technische kennis om technische verschijnselen die nu nog onbegrepen zijn te kunnen verklaren.

Bent u benieuwd of uw project onder één van deze categorieën valt en of u daarmee recht hebt op de WBSO-regeling? Neem dan gerust contact met ons op. 

Voor welke kosten is de WBSO? 

De kosten in het kader van het eigen innovatieproject komen in aanmerking voor S&O afdrachtsvermindering, zoals loonkosten, de aanschaf van verbruiksgoederen, materialen, het huren van apparatuur of het uitbesteden van specialistische testen. 

Bij goedkeuring van de aanvraag mag de onderneming starten met het toepassen van het fiscale voordeel. De S&O-afdrachtsvermindering betreft een percentage van de S&O kosten (loonkosten en overige kosten en uitgaven) in een kalenderjaar dat in mindering gebracht kan worden op de loonbelasting. De hoge slagingskans van onze aanvragen garandeert dat TechForce het juiste advies biedt om in aanmerking te komen voor een passende WBSO-subsidie. 

In 2022 is de bijdrage 32% (voor starters 40%) over de eerste € 350.000 van de S&O kosten en 16% over het meerdere. 

Neem contact op

WBSO aanvragen: hoe gaan we te werk? 

TechForce Innovations is hét subsidieadviesbureau dat het complete proces verzorgt, van aanvraag tot afronding. Dit kunnen we realiseren op basis van een formele machtiging. Zo zijn we in staat om u te voorzien van onze complete service:  

  • Het opnemen van projecten en het verzorgen van de aanvraag van de WBSO-subsidie. De aanvraag wordt ondersteund door een sterke en nauwkeurige onderbouwing. Zo is de slagingskans vele malen hoger. 
  • Ondersteuning bij het opzetten van een kloppende en overzichtelijke WBSO-administratie. 
  • Het onderhouden van de volledige communicatie met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 
  • Altijd toegang tot uw dossier en aanvragen via onze digitale WBSO-omgeving op wbso.techforce.nl. 
  • Efficiënt beheer van uw S&O administratie via de digitale WBSO-omgeving. 

Door deze werkwijze zijn bedrijven in staat om de WBSO-regeling zo optimaal mogelijk te benutten. Zo wordt u meer ruimte geboden om uw innovatieproject zo goed mogelijk in te vullen. Wenst u meer te weten over onze werkwijze of over hoe we u van dienst kunnen zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.  

Over TechForce Innovations 

Sinds de oprichting in 1987 hebben we ons gespecialiseerd in het geven van innovatieadvies op financieel gebied voor technische ondernemingen binnen uiteenlopende sectoren. Nagenoeg elk bedrijf kan bij ons terecht. Van jonge startups tot grote multinationals. Wij gaan samenwerkingen aan voor de lange termijn. We geloven dat dit dé manier is om continuïteit te waarborgen en de subsidieaanvragen tot een blijvend succes te maken. Ook houden we zo goed zicht op overige subsidiemogelijkheden – naast de WBSO – die voor uw bedrijf interessant en haalbaar kunnen zijn. Deze actieve, betrokken en standvastige samenwerking is voor ons de sleutel tot succes.

123movies
embed map in gmail

Contact

Graag maken wij kennis met u. Vul het onderstaande formulier in en een van onze WBSO specialisten neemt contact met u op.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact met ons op:

Email: info@techforce.nl
Telefoon: 035 622 96 60