MIT R&D subsidie aanvragen? TechForce Innovations verhoogt uw scoringskans

De overheid heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Daarom stimuleert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) midden- en kleinbedrijven met de MIT-subsidie. Deze subsidie is er onder meer voor R&D-samenwerkingsprojecten. TechForce helpt u tijdens het gehele proces. Van het verkrijgen van de subsidie tot aan de afronding.

   Voor elke ontwikkelingsfase
   Vrijblijvend adviesgesprek
   No cure, no pay
Neem contact op

Wat valt onder R&D-samenwerkingsprojecten?

Een midden- en kleinbedrijf (mkb) kan een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerkingsproject namens een samenwerkingsverband. Eén bedrijf wordt dan de hoofdaanvrager. Wanneer men het heeft over deze R&D-samenwerkingsprojecten, dan gaat het in algemene zin over de ontwikkeling of vernieuwing van drie pijlers:

 • Producten
 • Productieprocessen
 • Diensten

Het is daarnaast van belang dat het project moet gaan om industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling. Het onderscheid hierbij is niet altijd even duidelijk. TechForce Innovations helpt hierbij en ontzorgt hiervoor gedurende het hele aanvraagproces. Een R&D-samenwerkingsproject wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minstens twee kleine en/of middelgrote ondernemingen. Beiden werken samen voor eigen rekening en risico (ze factureren niet aan elkaar).

.

De voorwaarden voor toekenning

Voor de toekenning van de subsidiegelden een aantal strikte voorwaarden. TechForce Innovations is hiervan op de hoogte en begeleidt hierbij in het hele proces tot aan de vaststelling en naleving van de subsidie.

 • De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten.
 • De deelnemers aan het R&D-samenwerkingsverband vormen een gelijkwaardig verbintenis. Dit geldt zowel voor de verdeling van de kosten als de inbreng van de deelnemers.
 • Eén deelnemer mag niet meer dan 70% van de kosten voor zijn rekening nemen.
 • Alleen de kosten die zijn gemaakt door de mkb’ers zijn subsidiabel.
 • De looptijd van een R&D-samenwerkingsproject is maximaal 2 jaar.
Neem contact op

De samenwerking met TechForce

Als ervaren subsidieadviseur verzorgt TechForce Innovations het volledige proces, van aanvraag tot aan afhandeling. Om dit te kunnen doen, hebben we een formele machtiging nodig. Wij kunnen u daarmee volledig van dienst zijn:

 • Het aangaan van projecten en het verzorgen van de aanvraag voor de MIT R&D-subsidie. Deze aanvraag voorzien wij van een sterke en deugdelijke onderbouwing. Op deze manier is de kans op succes vele malen groter.
 • Ondersteuning bij het inrichten van een gedegen en goed georganiseerde administratie.
 • Het onderhouden van volledige communicatie met het RVO.

Ons dienstenpakket stelt bedrijven in staat om de verstrekte subsidies optimaal te benutten. Zo krijgt u meer tijd en ruimte om het beste uit een innovatieproject te halen. Wenst u meer te weten over onze werkwijze of over hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Over TechForce Innovations 

Sinds de oprichting in 1987 hebben we ons gespecialiseerd in het geven van innovatieadvies op financieel gebied voor technische ondernemingen binnen uiteenlopende sectoren. Nagenoeg elk bedrijf kan bij ons terecht. Van jonge startups tot grote multinationals. Wij gaan samenwerkingen aan voor de lange termijn. We geloven dat dit dé manier is om continuïteit te waarborgen en de subsidieaanvragen tot een blijvend succes te maken. Ook houden we zo goed zicht op overige subsidiemogelijkheden – naast de WBSO – die voor uw bedrijf interessant en haalbaar kunnen zijn. Deze actieve, betrokken en standvastige samenwerking is voor ons de sleutel tot succes.

123movies
embed map in gmail

Contact

Graag maken wij kennis met u. Vul het onderstaande formulier in en een van onze WBSO specialisten neemt contact met u op.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact met ons op:

Email: info@techforce.nl
Telefoon: 035 622 96 60