TechForce ondersteunt u in de aanvraag van de Eurostars Subsidie

Om snellere ontwikkeling en groei van middelgrote en kleine bedrijven te stimuleren heeft de overheid verschillende subsidies in het leven geroepen. Voor de mkb-ondernemer in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector is er onder meer de Eurostars subsidie, waarbij samenwerking met een internationale (veelal Europese) partner centraal staat. TechForce ondersteunt u in het gehele proces, van de aanvraag tot en met de afronding.

   Voor elke ontwikkelingsfase
   Vrijblijvend adviesgesprek
   No cure, no pay
Neem contact op

Wat is Eurostars?

Eurostars is een Europees innovatieprogramma. Het initiatief komt van de Europese Commissie en EUREKA. Via de nationale overheid van elk deelnemend land verleent Eurostars financiële steun aan verschillende projecten. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De projectactiviteiten
 • De specificaties van deelnemers
 • Het gevestigde land

Voor wie is Eurostars bedoeld?

Eurostars ondersteunt samenwerkingsverbanden van middelgrote en kleine bedrijven (mkb) om technologische ontwikkelingen uit te voeren met een marktgerichte insteek. Onderzoeksorganisaties mogen ook deelnemen in het samenwerkingsverband. Normaal gesproken is de time-to-market van dergelijke bedrijven relatief lang, door beperkte budgetten en risicomijding. Door middel van de Eurostars aubsidie zou deze tijd significant worden verkort kunnen worden én worden de risico’s kleiner. Zo ontwikkelen de kleinere bedrijven zich sneller. Onder specifieke voorwaarden kunnen ook grotere organisaties deelnemen aan de projecten van Eurostars.

De voorwaarden van de subsidie

Om voor de Eurostars subsidie in aanmerking te komen, moeten je project en consortium aan een aantal internationaal geldende voorwaarden voldoen:

 • Het project wordt geleid door een innovatieve mkb-onderneming uit een Eurostars-land
 • Het consortium bestaat uit minimaal 2 onafhankelijke entiteiten.
 • Het consortium omvat entiteiten uit ten minste 2 Eurostars-landen.
 • Ten minste 50% van het projectbudget wordt gedragen door mkb-bedrijven.
 • Geen enkele deelnemer of land is verantwoordelijk voor meer dan 70% van de projectkosten.
 • De Nederlandse aanvragers mogen een subsidiebedrag van maximaal € 500.000 aanvragen. Elk Eurostars-land heeft zijn eigen voorwaarden en beleidsregels. Deze dienen apart gecheckt te worden.
 • De totale duur van het project bedraagt maximaal 36 maanden.
 • Het project is uitsluitend gericht op civiele toepassingen.

TechForce Innovations helpt u graag met het voldoen aan de toetsingscriteria en verhoogt de slagingskans van de subsidieaanvraag. Naast het verzorgen van uw aanvraag, helpen wij ook graag uw partner in een ander Eurostars land op weg of verzorgen we desgewenst ook compleet.

Neem contact op

De Eurostars Landen

Het consortium omvat dus entiteiten uit ten minste 2 Eurostars-landen. Nederland is een Eurostars-land, net als de volgende landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken,  Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

 

Eurostars subsidie aanvragen: hoe gaan we te werk?

TechForce Innovations is het subsidieadviesbureau dat het gehele proces, van aanvraag tot afronding, verzorgt. Wij kunnen dit verwezenlijken op basis van een formele machtiging. Zo zijn wij in staat u volledig van dienst te zijn:

 • Het opnemen van projecten en het verzorgen van de aanvraag van de Eurostars subsidie. We voorzien de aanvraag een sterke en nauwkeurige onderbouwing. Zo is de slagingskans vele malen hoger.
 • Ondersteuning bij het opzetten van een kloppende en overzichtelijke Eurostars-administratie.
 • Het onderhouden van de volledige communicatie met Eurostars.

Door ons volledige dienstenpakket zijn bedrijven in staat om de verleende subsidies zo optimaal mogelijk te benutten. U heeft meer tijd en ruimte om uw innovatieproject zo goed mogelijk in te vullen. Wenst u meer te weten over onze werkwijze of over hoe we u van dienst kunnen zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Over TechForce Innovations 

Sinds de oprichting in 1987 hebben we ons gespecialiseerd in het geven van innovatieadvies op financieel gebied voor technische ondernemingen binnen uiteenlopende sectoren. Nagenoeg elk bedrijf kan bij ons terecht. Van jonge startups tot grote multinationals. Wij gaan samenwerkingen aan voor de lange termijn. We geloven dat dit dé manier is om continuïteit te waarborgen en de subsidieaanvragen tot een blijvend succes te maken. Ook houden we zo goed zicht op overige subsidiemogelijkheden – naast de WBSO – die voor uw bedrijf interessant en haalbaar kunnen zijn. Deze actieve, betrokken en standvastige samenwerking is voor ons de sleutel tot succes.

Neem contact op
123movies
embed map in gmail

Contact

Graag maken wij kennis met u. Vul het onderstaande formulier in en een van onze WBSO specialisten neemt contact met u op.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact met ons op:

Email: info@techforce.nl
Telefoon: 035 622 96 60