DEI+ Subsidie aanvragen? TechForce Innovations is de aangewezen partner

In het kader stimulering van de duurzame energietransitie en circulaire economie  verstrekt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie-subsidie, ofwel de DEI+-subsidie. Wanneer u een duurzaam pilot- of demonstratieprojecten draait binnen uw bedrijf, heeft u mogelijk recht op deze subsidie. TechForce ondersteunt u in het gehele proces, van de aanvraag tot en met de afronding.

   Voor elke ontwikkelingsfase
   Vrijblijvend adviesgesprek
   No cure, no pay
Neem contact op

Wat is DEI+?

De DEI+ subsidie is bedoeld voor bedrijven die pilot- of demonstratieprojecten uitvoeren. Dit kan ook een innovatieve dienst zijn, als het maar bijdraagt aan de duurzame energietransitie of circulaire economie. De ontwikkeling ervan dient verder technisch uitdagend te zijn. Voorbeelden zijn als u investeert in innovaties op het vlak van hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie en geothermische energie, of als u op grootschalige wijze uit afval nieuwe producten of materialen vervaardigt. Dan past zo een project mogelijk ook bij deze subsidieregeling. De samenwerking met TechForce Innovations verhoogt de slagingskans aanzienlijk vanwege de grote ervaring met het DEI+ subsidieprogramma.

.

Voor wie is de DEI+ subsidie bedoeld?

Aanvragen moeten projecten omschrijven die betrekking hebben op één van de volgende thema’s:

 • Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen;
 • Energie-efficiëntie van eigen productieproces;
 • Hernieuwbare energiebronnen, inclusief
  • Flexibilisering van het elektriciteitssysteem;
  • Ruimtelijke inpassing met zon of wind;
 • Lokale infrastructuur (lokaal stroom- of warmtenetwerk);
 • Circulaire economie (> € 3 miljoen subsidie);
 • Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS);
 • Overige CO2-reducerende maatregelen in de industrie of elektriciteitssector.

Verder maakt RVO maakt onderscheid tussen twee verschillende projecttypen:

 • Een pilotproject: In een pilotproject test u een nieuwe technologie. Daarbij moet u deze verbeteren in een proefsetting die kenmerkend is voor de praktijk.
 • Een demonstratieproject: Binnen een demonstratieproject wordt geïnvesteerd in een productie-installatie die ook na het subsidieproject in gebruikt zal blijven.

TechForce Innovations helpt met het maken van een keuze tussen deze categorieën en het inkaderen van het project met het doel om helder en duidelijk te zijn voor de beoordelaars van RVO, maar ook voor u als ondernemer.

Een strikte voorwaarde voor de toekenning van subsidies is dat de projecten innoverend moeten zijn. Voor pilotprojecten wordt rekening gehouden met de internationale stand van onderzoek en technologie. Voor demonstratieprojecten mogen maximaal twee eerdere subsidies zijn verstrekt voor een soortgelijk type installatie uit de Topsector Energieregelingen.

Neem contact op

Een samenwerking met TechForce

TechForce Innovations verzorgt als subsidieadviesbureau het gehele proces, van aanvraag tot afhandeling. Wij kunnen dit doen op grond van een formele machtiging. Hierdoor kunnen we u volwaardig van dienst zijn:

 • Het aannemen van projecten en het verzorgen van de aanvraag voor DEI+ subsidie. De aanvraag voorzien wij van een krachtige en nauwkeurige onderbouwing. Op deze wijze is de kans op succes véél groter.
 • Ondersteuning bij het opzetten van een goede en overzichtelijke administratie.

Het onderhouden van volledige communicatie met de RVO. Ons complete dienstenpakket stelt bedrijven in staat optimaal gebruik te maken van de toegekende subsidies. U krijgt meer tijd en ruimte om het beste uit uw innovatieproject te halen. Wilt u meer weten over onze werkwijze of over hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Over TechForce Innovations 

Sinds de oprichting in 1987 hebben we ons gespecialiseerd in het geven van innovatieadvies op financieel gebied voor technische ondernemingen binnen uiteenlopende sectoren. Nagenoeg elk bedrijf kan bij ons terecht. Van jonge startups tot grote multinationals. Wij gaan samenwerkingen aan voor de lange termijn. We geloven dat dit dé manier is om continuïteit te waarborgen en de subsidieaanvragen tot een blijvend succes te maken. Ook houden we zo goed zicht op overige subsidiemogelijkheden – naast de WBSO – die voor uw bedrijf interessant en haalbaar kunnen zijn. Deze actieve, betrokken en standvastige samenwerking is voor ons de sleutel tot succes.

Neem contact op
123movies
embed map in gmail

Contact

Graag maken wij kennis met u. Vul het onderstaande formulier in en een van onze WBSO specialisten neemt contact met u op.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact met ons op:

Email: info@techforce.nl
Telefoon: 035 622 96 60